Skip to main content

De toekomst van elektrisch opladen

Laadpaal Wallbox

Je auto net zo eenvoudig opladen als je smartphone. Dat is de missie van Wallbox, een bedrijf dat zich wereldwijd richt op de energietransitie. Solar Fusion onderschrijft die missie. Daarom bieden wij de Commander 2S Laadpaal Wallbox aan. Hiermee kun je de opgewekte energie van je zonnepanelen inzetten voor het opladen van je elektrische auto. 

In dit artikel vertellen we je hoe de Laadpaal Wallbox werkt en welke voordelen deze biedt. Ook leggen we uit wat er allemaal komt kijken bij het kiezen van de juiste laadpaal voor thuisgebruik. 

Altijd energie beschikbaar
Onafhankelijk systeem
Besparen op lange termijn
Vraag direct een offerte aan

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen met zonnepanelen, laadpalen en/of thuisbatterijen? Doe in slechts 2 minuten de gratis bespaar check en ontdek hoeveel je kunt besparen.

Bereid je voor op de toekomst

Laadpaal Wallbox: gebruiksvriendelijk en comfortabel

De combinatie van een laadpaal en zonnepanelen is ideaal. We vertellen je hoe het oplaadproces van de Laadpaal Wallbox precies werkt.

Snel en eenvoudig je auto opladen

De Laadpaal Wallbox is aangesloten op je elektriciteitsnet en wordt bevestigd aan de muur. Zo neemt de laadpaal weinig ruimte in beslag. De Wallbox Commander S2 bestaat uit een laadstation, een laadkabel, charging plug type 2, een stekkerhouder en een RFID-kaart.

Je gebruikt een eenvoudige app of het online platform myWallbox voor de bediening van de laadpaal. Hierin kun je de Wallbox vergrendelen, ontgrendelen of het laadvermogen aanpassen. Ook maak je de keuze voor 100% zonne-energie of een combinatie van zonne-energie en netstroom.

Het oplaadproces van de Laadpaal Wallbox werkt optimaal. Zo profiteer je van een razendsnelle laadtijd. De Commander 2S laadt tot wel 8 keer sneller op dan andere laadpalen. Je ziet: het thuis opladen van je elektrische auto is met de Laadpaal Wallbox snel en eenvoudig!

Zelf laden, geld besparen!

Beschik je over zonnepanelen en een laadpaal thuis? Dan bespaar je zeker geld door zelf je auto te laden! Dat zit zo:

  • Je wekt 100% groene stroom op via de zon. Gratis en voor niks! Deze groene energie gebruikt je Laadpaal Wallbox voor het opladen van je elektrische voertuig.
  • Je bent niet afhankelijk van openbare oplaadpunten, waarbij de kosten voor opladen flink kunnen variëren. Daarbij heb je jouw auto lekker voor de deur staan, want je eigen oplaadpunt is altijd beschikbaar! Dus ook op tijdstippen waarop de prijzen van openbare laadpunten stijgen.
elektrisch opladen auto

.

Veiligheid van de Laadpaal Wallbox

Wallbox en Solar Fusion nemen de veiligheid van laadpalen erg serieus. Kortsluiting, met brandgevaar en schade aan elektronische apparatuur, wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is de Commander 2S voorzien van belangrijke veiligheidsfuncties. Zo laad je jouw elektrische auto thuis veilig op.

Aardlekschakelaar

Een veelvoorkomend probleem bij laadpalen voor elektrische voertuigen is het ontstaan van lekstroom op het gelijkstroomnet. Daarom vereisen veel laadpalen een aardlekautomaat karakteristiek type B. Deze aardlekschakelaar is ontworpen om lekstroom te detecteren en voorkomen.

Veiligheid van de Laadpaal Wallbox

DC-lekbeveiliging

De Laadpaal Wallbox Commander 2S bevat echter een geïntegreerde DC-lekbeveiliging. Hierdoor is een speciale aardlekschakelaar niet nodig. Het DC-detectie beveiligingsmechanisme helpt onbedoelde lekstroom te detecteren en daarmee kortsluiting te voorkomen.

Bescherming oververhitting en overbelasting

De Wallbox beschikt tevens over een ingebouwde bescherming tegen oververhitting en overbelasting. Wanneer het nodig is, verlaagt de laadpaal automatisch de stroomtoevoer naar de auto.

Beveiligde code voor laden

Ben je bang dat anderen op jouw stroomrekening gaan laden, omdat je laadpaal zich dicht bij de openbare weg bevindt? Geen zorgen, de Wallbox kan met een beveiligde code functioneren. Deze elektronische sleutel geeft je de benodigde beveiliging tegen profiteurs.

3-fasen stroom

Tot slot adviseert Solar Fusion om altijd te zorgen dat er 3-fasen stroom aanwezig is. Deze stroom verdeelt de energiebelasting gelijkmatiger over kabels en leidingen. Daardoor worden spanningsverlies en oververhitting voorkomen. Ook biedt 3-fasen stroom meer vermogen, waardoor de oplaadtijd van elektrische voertuigen wordt verkort. Solar Fusion installeert een standaard 3-Fase pakket bij je thuis voor € 759,- inclusief btw.

Betrouwbare, veilige levering van netstroom én 100% groene energie als je over zonnepanelen beschikt.

Gratis persoonlijke app en digitaal portaal voor het beheren van je laadsessies: plannen, real-time statistieken, software-updates.

Altijd verbonden via wifi en bluetooth.

Slimme functies, zoals het scheiden van privé- en zakelijke laadsessies en het verrekenen van laadkosten met de werkgever.

Nooit afhankelijk van de beschikbaarheid en kosten van openbare laadpunten

Goedkoper opladen, omdat jouw elektriciteitstarieven meestal lager liggen dan bij publieke laadpalen.

Altijd verzekerd van een beschikbare laadplek op je eigen oprit.

Compatibel met alle type 2 elektrische voertuigen.

wallbox laadpaal

Ga voor zekerheid

De juiste laadpaal voor jouw elektrische auto kiezen

Wanneer je in de wereld van laadpalen en elektrische voertuigen duikt, kom je verschillende termen en functionaliteiten van laadpalen tegen. Niet iedere laadpaal is geschikt voor ieder type elektrische auto.

Daarom is het erg belangrijk om een laadpaal te kiezen die compatibel is met jouw elektrische voertuig. We beschrijven een aantal typen laadmethodes en de soorten stekkers om je te helpen de juiste keuze te maken.

Kom in contact

Ga voor zekerheid

Laadmethodes: mode 1, 2, 3 of 4?

De laadmethode beschrijft de manier waarop stroom wordt omgezet naar energie voor je elektrische voertuig. Dat kan op verschillende manieren. Mode 1 verwijst naar laden via een normaal stopcontact. Dit wordt nooit voor elektrische voertuigen gebruikt, omdat er geen sprake is van begrenzing en beveiliging!

Bij mode 2 laden bevat de oplaadkabel een ingebouwde stroombeperking. Verder stop je deze kabel met vaste stroombegrenzer in een gewoon stopcontact of in je laadpaal aan huis. Doordat er nooit met meer dan 10 ampère wordt geladen, duurt het opladen via mode 2 met een maximaal laadvermogen van 2,3 kW erg lang.

Kom in contact
myWallbox - Solar Fusion

Ga voor zekerheid

Laadmethodes: mode 1, 2, 3 of 4?

Bij het gecontroleerd laden van mode 3 communiceren de auto en het laadstation met elkaar. De laadkabel geeft aan de auto door hoeveel en welke stroom wordt afgenomen. De wisselstroom (AC) vanuit je woning wordt in de omvormer van je elektrische voertuig omgezet in gelijkstroom (DC) voor accu’s. Daarom wordt mode 3 laden ook wel AC-laden genoemd. De Wallbox laadpaal Commander 2S laadt volgens mode 3.

Mode 4 laden heet ook wel DC-laden. Hierbij bepaalt de laadpaal helemaal zelf het laadproces, omdat de laadpaal direct op de accu wordt aangesloten. In de praktijk heet mode 4 laden daarom ook wel snelladen. Omdat DC-laders erg prijzig zijn en een zware elektriciteitsaansluiting vereisen, worden deze bijna nooit aan huis geplaatst.

Maximaal laadvermogen

Is het laadvermogen van de laadpaal die je wilt gebruiken hoger of lager dan geadviseerd wordt voor de accu van je elektrische voertuig? Geen probleem, je kunt alsnog je auto opladen.

Kom in contact

Ga voor zekerheid

Type stekker: 1 of 2?

Autofabrikanten hebben gekozen voor twee standaard typen stekkers voor elektrische voertuigen. Type 1 is ontwikkeld voor het elektriciteitsnetwerk van Japan en de Verenigde Staten.

De Type 2 stekker is ontstaan voor de Europese markt en voorbereid op 3-fasen stroom. Hierdoor is sneller laden mogelijk. De type 2 stekker wordt zowel op de auto als op de laadpaal toegepast. Het vormt de standaard voor het contactpunt op openbare laadpalen.

Kom in contact
Solar Fusion
Enphase thuisbatterij

Ga voor zekerheid

Kosten van Laadpaal Wallbox installeren

Ben je nieuwsgierig naar welke kosten je maakt bij de aanschaf van een Laadpaal Wallbox? We zetten de belangrijkste kostenposten op een rij:

  • Plaatsing van de laadpaal: komt deze vlak naast de meterkast of moet er een groot stuk terrein overbrugd worden? Zeker als er extra graafwerk nodig is, lopen de kosten op.
  • Verzwaring meterkast: door je 1-fasestroom om te zetten naar 3-fasen stroom, profiteer je van meer vermogen en snellere laadtijden. Maar daarvoor moet een elektricien wel eerst je meterkast aanpassen of soms zelfs vervangen.
  • Ampère-aansluiting ophogen: wil je op maximale snelheid laden? Dan kun je overwegen om de standaard 3×25 ampère-aansluiting op te hogen. Maar bedenk: meer energieverbruik betekent hogere energiekosten.
Kom in contact

Over ons

Een groenere toekomst met Solar Fusion

Ons doel is om onze aarde te vergroenen en een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst. We leveren complete oplossingen die gericht zijn op het verduurzamen van woningen en gebouwen met kwalitatieve zonne-energiesystemen.

Meer over Solar Fusion

Van zonnepanelen tot laadpalen

Complete oplossingen

Voor de verduurzaming bieden wij complete oplossingen. Van zonnepanelen tot omvormers en van laadpalen tot thuisbatterijen.

Volledig ontzorgd

Van A tot Z geregeld

Wij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. Van persoonlijk advies tot een vakkundige installatie. 

Alleen het allerbeste

Kwalitatieve materialen

Wij werken alleen met de beste materialen om ervoor te zorgen dat jouw zonne-energiesysteem minimaal 25 jaar meegaat.

Laadpaal

Zaptec GO

Bekijk product

Binnen 2 minuten verzonden

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij willen u vragen om het formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Op basis van uw gegevens ontvangt u binnen 2 werkdagen een op maat gemaakte offerte.