Skip to main content

Altijd duurzame energie

Zonnepanelen voor bedrijven

Solar Fusion is het vertrouwde adres voor duurzame energieoplossingen zoals zonnepanelen voor bedrijven. Ontdek hoe onze hoogwaardige zonnepanelen voor bedrijven, laadpalen en thuisbatterijen jouw bedrijf kunnen helpen met besparen, verduurzamen en bijdragen aan een groenere toekomst.

Altijd energie beschikbaar
Maximaal gebruik maken van eigen stroom
Besparen op je energierekening
Vraag direct een offerte aan
Hoe lang gaan zonnepanelen mee, zonnepanelen op tankstation, ballast
Werknemers Solar Fusion bezig met het monteren van zonnepanelen

Het beste plan voor jouw dak

Waarom kiezen voor zonne-energie als bedrijf?

Zonne-energie is een schone, hernieuwbare energiebron die de kracht van de zon omzet in elektriciteit. Voor bedrijven biedt deze vorm van energie diverse voordelen, waaronder:

  • Kostenbesparing op lange termijn: door te investeren in zonnepanelen kunnen bedrijven hun energiekosten aanzienlijk verlagen. Zonne-energie vermindert niet alleen direct de energierekening, maar maakt bedrijven ook minder afhankelijk van traditionele energiebronnen en fluctuerende energieprijzen. Dit betekent dat de initiële investering in zonnepanelen zichzelf al snel terugverdient en kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen voor het bedrijf.
  • Bijdragen aan duurzaamheid: als bedrijf levert u met zonnepanelen een belangrijke bijdrage aan een duurzame bedrijfsvoering en een groenere toekomst. Door gebruik te maken van schone energie verminder je niet alleen de ecologische voetafdruk van jouw bedrijf, maar draag je ook bij aan een beter milieu. Dit past niet alleen bij de groeiende maatschappelijke vraag naar duurzaamheid, maar kan ook het imago van jouw bedrijf verbeteren en nieuwe zakelijke kansen creëren.

Kortom, zonne-energie biedt niet alleen de mogelijkheid om kosten te besparen op lange termijn, maar stelt je ook in staat om een positieve impact te hebben op het milieu en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. En met de voortdurende ontwikkeling van technologieën en verbeteringen in zonne-energiesystemen wordt het steeds aantrekkelijker voor bedrijven om over te stappen op deze schone en efficiënte energiebron.

Vraag onze experts

Financiële voordelen van zonnepanelen voor bedrijven

We noemden al dat je met zonnepanelen de energierekening aanmerkelijk en structureel verlaagt. Maar er is nog meer voordeel mogelijk: als bedrijf kun je profiteren van diverse financiële voordelen bij de aanschaf van zonnepanelen, zoals subsidies en belastingvoordelen.

Komt mijn bedrijf in aanmerking voor subsidie?

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor bedrijven die investeren in zonne-energie. Deze subsidies kunnen de initiële investeringskosten aanzienlijk verlagen en de terugverdientijd verkorten. De SDE++ (Stimulering Duurzame Energieproductie) is de belangrijkste zakelijke subsidie voor zonnepanelen in 2024, maar is alleen beschikbaar voor bedrijven met een grootverbruikaansluiting

Voor bedrijven met een kleinverbruikaansluiting tot en met 3x80A geldt de salderingsregeling, vergelijkbaar met particulieren. Hierbij wordt overtollige opgewekte stroom teruggeleverd aan het energienet en verrekend met het verbruik.

Profiteren als bedrijf van belastingvoordelen

Bedrijven kunnen profiteren van belastingvoordelen, zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA) regeling, die een fiscaal voordeel biedt voor investeringen in energiebesparende technieken en duurzame energie. We gaan er in de volgende alinea uitgebreider op in.

Contact opnemen
zonnepanelen op een schuin dak solar fusion, zonnepanelen nog rendabel na 2023? zonnepanelen nog rendabel na 2024

Voordelen van zonnepanelen

Belastingaftrek zonnepanelen voor bedrijven

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling die investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie ondersteunt. Als ondernemer profiteer je met deze regeling dubbel: de energiekosten dalen en je betaalt minder belasting.

Het gebruik van fossiele brandstoffen voor energieopwekking draagt bij aan CO2-uitstoot en het klimaatprobleem, terwijl deze voorraden eindig zijn. De overheid stimuleert daarom een duurzame energiehuishouding voor schone en betaalbare energie op lange termijn. EIA biedt belastingvoordeel, waardoor investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie gemakkelijker voor je wordt.

Concreet voordeel van EIA: je kunt 40% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, boven op de gebruikelijke afschrijving, waardoor je minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting betaalt. Lees er meer over op www.rvo.nl/eia.

Vraag onze experts

Installatieproces zonnepanelen voor bedrijven

Bij Solar Fusion begeleiden we je van A tot Z: van jouw eerste aanvraag tot installatie en daarna, we zorgen voor een systeem op maat dat voldoet aan de specifieke energiebehoeften van jouw bedrijf. Ons ervaren team van experts staat klaar om je te adviseren en te begeleiden bij elke stap van het proces, zodat je vol vertrouwen de overstap naar zonne-energie kunt maken.

We beheren het volledige proces intern en beschikken over alle expertise om elke installatie met maximale precisie uit te voeren. Wij begrijpen dat tijd geld is en streven ernaar om jouw bedrijf snel van zonnepanelen te voorzien. Daarom garanderen we een vlotte doorlooptijd, zodat je binnen de kortst mogelijke tijd het zonnestroomsysteem operationeel hebt.

Doordat wij geen externe partijen hoeven in te schakelen voor de installatie, besparen we op onze eigen operationele kosten. Daar profiteer je als klant van: het stelt ons in staat om concurrerende prijzen te bieden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van ons werk.

Contact opnemen
medewerker van solar fusion plaatst zonnepaneel op een verhuislift

Onderhoud en ondersteuning

Bij Solar Fusion streven we naar de hoogste kwaliteit en service. Daarom bieden we uitgebreide ondersteuning en onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat jouw zonnepanelen optimaal blijven presteren gedurende hun gehele levensduur. 

Zonnepanelen staan erom bekend dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Maar regelmatig onderhoud en monitoring biedt een groot voordeel: we kunnen dan potentiële problemen vroegtijdig opsporen en verhelpen. Je kunt je blijven focussen op de bedrijfsactiviteiten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over jouw energievoorziening.

Vraag onze experts

Duurzaamheidsimpact op jouw bedrijf en het milieu

Door te kiezen voor zonne-energie kunnen bedrijven hun duurzaamheidsdoelstellingen bereiken en bijdragen aan een positieve milieu-impact. Met zonnepanelen voor bedrijven van Solar Fusion verminderen bedrijven hun CO2-uitstoot, verminderen ze hun afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en dragen ze bij aan een schonere, groenere toekomst voor ons allemaal.

Contact opnemen
schoonmaak robot voor zonnepanelen van solar fusion

Over ons

Een groenere toekomst met Solar Fusion

Ons doel is om onze aarde te vergroenen en een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst. We leveren complete oplossingen die gericht zijn op het verduurzamen van woningen en gebouwen met kwalitatieve zonne-energiesystemen.

Meer over Solar Fusion

Van zonnepanelen tot laadpalen

Complete oplossingen

Voor de verduurzaming bieden wij complete oplossingen. Van zonnepanelen tot omvormers en van laadpalen tot thuisbatterijen.

Volledig ontzorgd

Van A tot Z geregeld

Wij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. Van persoonlijk advies tot een vakkundige installatie.

Alleen het allerbeste

Kwalitatieve materialen

Wij werken alleen met de beste materialen om ervoor te zorgen dat jouw zonne-energiesysteem minimaal 25 jaar meegaat.

Veelgestelde vragen

  • Wat is de levensduur van zonnepanelen? Zonnepanelen hebben een levensduur van minimaal 20 jaar, maar kunnen vaak veel langer meegaan met regelmatig onderhoud. Lees hierover meer in onze blog ‘Levensduur zonnepanelen’.
  • Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen? De terugverdientijd van zonnepanelen varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de initiële investeringskosten, de energieprijzen en eventuele subsidies of belastingvoordelen. Over het algemeen ligt de terugverdientijd tegenwoordig tussen de 3 en 5 jaar.
  • Heeft zonne-energie invloed op de bedrijfsvoering? Zonne-energie kan de bedrijfsvoering op verschillende manieren beïnvloeden, zoals het verminderen van energiekosten, het vergroten van de energieonafhankelijkheid en het verbeteren van het imago van het bedrijf als duurzame onderneming.
Contact opnemen

Zonnepanelen

Jinko 430wp n-type

Bekijk product

Zonnepanelen

DAS solar 420 wp

Bekijk product

Binnen 2 minuten verzonden

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw bedrijf

Wij willen u vragen om het formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Op basis van uw gegevens ontvangt u binnen 2 werkdagen een op maat gemaakte offerte.