Skip to main content

Kies nu voor zonnepanelen in Zaanstad

Zaanstad is volop in beweging op het gebied van duurzame energie. Met meer dan 5.500 koopwoningen die al zijn uitgerust met zonnepanelen, groeit het aantal huishoudens dat kiest voor zonne-energie voortdurend. Logisch, want als inwoner geniet je hiervan zo’n 1.600 zonuren per jaar. Dit biedt de perfecte omstandigheden voor een interessant rendement van zonnepanelen in Zaanstad

Dankzij de toenemende aandacht voor duurzaamheid en aantrekkelijke financiële voorwaarden voor de installatie van zonnepanelen, is de verwachting dat het aantal huishoudens met zonnepanelen blijft stijgen. Solar Fusion is dé expert op het gebied van hoogwaardige zonnepanelen in Zaanstad. Met een focus op topkwaliteit en ambachtelijk vakwerk, biedt Solar Fusion een ongeëvenaarde ervaring op het gebied van zonne-energie.

Zonnepanelen, hoe werkt dat precies? 

Zonnepanelen zijn behoorlijk slimme apparaten. Ze vangen zonlicht op en zetten dat om in elektriciteit. Hoe? De panelen bevatten kleine zonnecellen gemaakt van een stof genaamd silicium. Als de zon erop schijnt, worden er elektronen losgemaakt in die cellen. Die elektronen worden dan gevangen en vormen samen een elektrische stroom.

De opgewekte gelijkstroom gaat door naar een zogenaamde omvormer. Dit apparaat zet de gelijkstroom om in wisselstroom: de stroom die je elektrische apparaten in huis gebruiken. Wek je meer elektriciteit op dan je op dat moment nodig hebt? Dan wordt de stroom teruggestuurd naar het elektriciteitsnet. Daar krijg je momenteel nog een vergoeding voor.

Het beste van alles is dat zonnepanelen superduurzaam zijn. Ze helpen ons minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen en verminderen onze CO2-uitstoot. Ze zijn dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor onze planeet.

Liander: netwerkbeheerder voor zonnepanelen in de Zaanstreek

Liander is als netwerkbeheerder verantwoordelijk voor het beheer van het elektriciteits- en gasnetwerk in de Zaanstreek. Als je overweegt om zonnepanelen in Zaanstad te installeren, is het dus belangrijk om aangemeld te worden bij Liander. Zij zorgen ervoor dat jouw teruggeleverde energie op de juiste manier wordt verwerkt. 

Liander maakt gebruik van slimme meters om de hoeveelheid teruggeleverde energie bij te houden. In het geval dat je meer elektriciteit opwekt dan je verbruikt, biedt Liander ook een passende vergoeding aan voor de extra energie.

Bekijk de website van Liander voor gedetailleerde informatie over het salderen en terugleveren van stroom. Hier vind je alle relevante regelgeving. Solar Fusion regelt het aanmelden bij de energie leverancier, dit hoef je dus niet zelf te doen.

Kosten van zonnepanelen in Zaanstad

Overweeg je om zonnepanelen in Zaanstad aan te schaffen? Dan ben je natuurlijk nieuwsgierig naar de kosten hiervan. De prijzen van zonnepanelen in Zaanstad lopen flink uiteen, maar gemiddeld betaal je tussen de € 4.000,- en € 6.000,- voor een standaardinstallatie op een doorsnee huis. Dit bedrag verdien je na zo’n 3 tot 5 jaar terug. Daarna wek je praktisch gratis stroom op. Gemiddeld besparen zonnepaneelbezitters in Zaanstad zo’n € 1.200,- tot € 1.500,- per jaar.

Financiering voor de aanschaf van zonnepanelen

Wist je dat er verschillende mogelijkheden zijn om deze investering financieel te ondersteunen? Zo hoef je niet volledig op je spaargeld terug te vallen. De overheid stelt verschillende subsidies beschikbaar, zoals de Investeringsubsidie Duurzame Energie (ISDE). Je kunt ook een duurzaamheidslening aanvragen bij gemeente Zaanstad of provincie Noord-Holland.

Verdien met zonnepanelen

Het mooie van zonnepanelen is dat ze niet alleen elektriciteit opwekken voor eigen gebruik, maar ook voor het elektriciteitsnet. Met saldering krijg je een financiële vergoeding voor de extra stroom die je teruglevert. Zo worden je zonnepanelen een investering die zichzelf terugbetaalt.

Duurzaamheid in Zaanstad

Zaanstad heeft duurzaamheid altijd al hoog in het vaandel gehad. Met zonnepanelen draag je rechtstreeks bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het versterken van Zaanstad als groene stad.

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen in Zaanstad?

In Zaanstad hoef je geen vergunning aan te vragen voor het plaatsen van zonnepanelen en zonnecollectoren. Dat geldt zowel voor huizen als voor bedrijfspanden. Er gelden wel een paar regels en uitzonderingen. Zo mag je geen zonnepanelen plaatsen op monumentale of historische panden in Zaanstad. Ook mogen de panelen niet uitsteken buiten het dakvlak. 

Zorg er dus voor dat je zonnepanelen met respect voor het gebouw en de omgeving worden geplaatst. Twijfel je over jouw situatie? Vraag de gemeente Zaanstad of jouw zonnepanelen-installateur dan om advies. 

Lokaal: als lokale experts begrijpen we de stad door en door. We bieden op maat gemaakte oplossingen die rekening houden met de specifieke kenmerken van Zaanstad.

Efficiënte installatie: onze professionals werken snel. Je zonnepanelen zijn binnen korte tijd operationeel, zodat je snel kunt beginnen met besparen.

Interne expertise: we hebben ons eigen team van hoogopgeleide technici. Daardoor houden we de kosten laag. Zo kunnen wij concurrerende prijzen bieden voor zonnepanelen in Zaanstad.

Hoogwaardige kwaliteit en geavanceerde monitoring: Solar Fusion biedt topkwaliteit producten. Met onze geavanceerde monitoringssystemen ben je altijd op de hoogte van de prestaties van je zonnepanelen.

Complete oplossingen: Solar Fusion begeleidt je volledig bij het aanschaffen van zonnepanelen in Zaanstad. We denken mee over ieder aspect, van de aanschaf tot installatie en oplevering. Zo nemen we al je zorgen weg en geniet je in korte tijd van een lagere energierekening.

Direct zonnepanelen in Zaanstad kopen?

Maak vandaag nog de keuze om over te stappen op zonne-energie. Met gemiddeld 1.600 zonuren per jaar in Zaanstad liggen de kansen voor het oprapen. Het installeren van zonnepanelen betekent niet alleen aanzienlijke besparingen op je energierekening, maar ook een stap richting duurzaamheid en zelfvoorziening.

Dankzij overheidsfinanciering en korte terugverdientijden van 3 tot 5 jaar wordt de investering in zonnepanelen nog aantrekkelijker. Het is echter belangrijk om te investeren in kwaliteit, zowel in de panelen zelf als in de installatie en garantie. 

Bij Solar Fusion staan we klaar om je te helpen met hoogwaardige zonnepanelen en een professionele installatie. Zo profiteer je optimaal van de voordelen van zonne-energie in Zaanstad. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of plan een gratis adviesgesprek. Samen dragen we een steentje bij aan de duurzaamheidsambities van Zaanstad.

Vraag direct een offerte aan

Ga voor een duurzame toekomst en vraag een vrijblijvende offerte aan voor je zonnepaneleninstallatie. Binnen twee werkdagen ontvang je een advies op maat in je mailbox.