Skip to main content

Zonnepanelen in Zaandam: start met groene energie en bespaar!

Zaandam is een stad die zich kenmerkt door zijn historische erfgoed, bruisende culturele scene en bloeiende economie. Maar naast zijn rijke geschiedenis en levendige karakter, biedt Zaandam ook een ideale omgeving voor het opwekken van zonne-energie. De stad ligt in de gemeente Zaanstad, die een ambitieus doel heeft: volledig energieneutraal zijn in 2030. Daarom tref je steeds meer zonnepanelen in Zaandam aan. 

Wil jij ook graag zonnepanelen aanschaffen voor je woning in Zaandam en zoek je de weg tussen de vele aanbieders van zonne-energie? Lees verder en ontdek waarom Solar Fusion de beste partner is voor de installatie van jouw zonnepanelen. 

Zonnepanelen en Zaandam: een uitstekende match

In Zaandam zijn al veel daken van zonnepanelen voorzien. Denk bijvoorbeeld aan de tien scholen van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Zaanstad. Hieruit blijkt de duurzaamheidsambitie van gemeente Zaanstad. Ook voor jouw woning in Zaandam juicht de gemeente het opwekken van zonne-energie toe. Goed nieuws voor jou: naast een positief effect op het milieu, heeft de installatie van zonnepanelen ook een positief effect op je portemonnee. 

Zonnepanelen in Zaandam, hoe zit dat? 

Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dit om in elektriciteit. Dit gebeurt dankzij zonnecellen die silicium bevatten, een halfgeleidermateriaal dat reageert op licht door elektronen los te maken. Deze elektronen worden vervolgens opgevangen en vormen een elektrische stroom.

De opgewekte gelijkstroom wordt via een omvormer omgezet in wisselstroom, de standaardvorm van elektriciteit voor huizen en bedrijven. De omvormer zorgt ervoor dat de elektriciteit direct gebruikt kan worden voor al je elektrische apparaten in huis. 

Op deze manier vormen zonnepanelen een duurzame, hernieuwbare energiebron. Door te kiezen voor zonne-energie draag je direct bij aan het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Ook help je CO2-uitstoot te verminderen.

Netwerkbeheerder voor zonnepanelen in Zaandam: Liander

Voordat je zonnepanelen in Zaandam laat installeren, is het goed om te weten dat je lid moet worden van Liander. Als netwerkbeheerder van het elektriciteits- en gasnetwerk in de gemeente Zaanstad, zorgt Liander voor de juiste verwerking van teruggeleverde energie. 

Daarvoor zet Liander slimme meters in. Produceer je meer elektriciteit dan je verbruikt? Dan ontvang je een passende vergoeding voor je zonne-energie. Alle informatie over het salderen en terugleveren van stroom vind je op de website van Liander. Je leest hier ook hoe het aanmelden voor zonnepanelen in zijn werk gaat. 

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen in Zaandam?

Nee, in Zaandam heb je geen vergunning nodig voor de installatie van zonnepanelen. Toch gelden er wel richtlijnen en uitzonderingen. Zo is het plaatsen van zonnepanelen op monumentale of historische panden in Zaandam niet toegestaan. Ook mogen de panelen niet uitsteken buiten het dakvlak.

Het is belangrijk om zonnepanelen in Zaandam met respect voor het gebouw en de omgeving te plaatsen. Als je twijfelt over jouw specifieke situatie, is het raadzaam om advies in te winnen bij de gemeente Zaanstad of jouw zonnepanelen-installateur.

Wat kosten zonnepanelen in Zaandam?

Ontdek de financiële voordelen van zonnepanelen in Zaandam. De kosten van zonnepanelen variëren. Factoren die de prijs bepalen zijn onder meer het aantal panelen, de kwaliteit van de panelen en de installatiekosten. 

Voor een standaardinstallatie op een gemiddeld huis in Zaandam betaal je doorgaans tussen de € 4.000,- en € 6.000,-. Deze investering verdien je vaak tussen de 3 en 5 jaar terug. Hierna profiteer je volledig van gratis zonne-energie! Als woningeigenaar in Zaandam bespaar je jaarlijks gemiddeld zo’n € 1.200,- tot € 1.500,- per jaar. 

Verdien met zonnepanelen

Het mooie van zonnepanelen is dat ze niet alleen elektriciteit opwekken voor eigen gebruik, maar ook voor het elektriciteitsnet. Met saldering krijg je een financiële vergoeding voor de extra stroom die je teruglevert. Zo worden je zonnepanelen een investering die zichzelf terugbetaalt.

Duurzaamheid in Zaandam

Zaanstad heeft duurzaamheid altijd al hoog in het vaandel gehad. Met zonnepanelen draag je rechtstreeks bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het versterken van Zaandam als groene stad.

Je investering financieren en terugverdienen

Als je overweegt zonnepanelen te kopen in Zaandam, zijn er verschillende manieren om deze investering te financieren. Je kunt bijvoorbeeld je eigen spaargeld gebruiken. Een snelle en gemakkelijke optie, maar niet het meest aantrekkelijk!

De overheid stelt namelijk verschillende subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van je woning. Zo is de landelijke Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) een interessante optie voor het installeren van zonnepanelen in Zaandam. Ook kun je een duurzaamheidslening aanvragen bij de gemeente Zaanstad om de kosten van de zonnepanelen te dekken.

Wist je dat de levering en installatie van zonnepanelen op woningen in Zaandam met 0% btw wordt belast? Dat betekent dat je geen extra kosten hoeft af te dragen voor je zonnepanelen. Wel zo fijn!

Lokaal: als lokale experts begrijpen we de stad door en door. We bieden op maat gemaakte oplossingen die rekening houden met de specifieke kenmerken van Zaandam.

Efficiënte installatie: onze professionals werken snel. Je zonnepanelen zijn binnen korte tijd operationeel, zodat je snel kunt beginnen met besparen.

Interne expertise: we hebben ons eigen team van hoogopgeleide technici. Daardoor houden we de kosten laag. Zo kunnen wij concurrerende prijzen bieden voor zonnepanelen in Zaandam.

Hoogwaardige kwaliteit en geavanceerde monitoring: Solar Fusion biedt topkwaliteit producten. Met onze geavanceerde monitoringssystemen ben je altijd op de hoogte van de prestaties van je zonnepanelen.

Complete oplossingen: Solar Fusion begeleidt je volledig bij het aanschaffen van zonnepanelen in Zaandam. We denken mee over ieder aspect, van de aanschaf tot installatie en oplevering. Zo nemen we al je zorgen weg en geniet je in korte tijd van een lagere energierekening.

Daarom kies je zonnepanelen in Zaandam van Solar Fusion

  • Topkwaliteit: we gebruiken alleen de beste materialen en A-merken
  • Deskundigheid: ons team van hoogopgeleide professionals staat garant voor een vakkundige installatie
  • Snelle service: we hanteren een efficiënte werkwijze met een korte doorlooptijd
  • Betaalbare prijzen: dankzij onze in-house expertise bieden we concurrerende prijzen

Vraag direct een offerte aan

Ga voor een duurzame toekomst en vraag een vrijblijvende offerte aan voor je zonnepaneleninstallatie. Binnen twee werkdagen ontvang je een advies op maat in je mailbox.