Skip to main content

Zonnepanelen in Purmerend: een logische keuze

Purmerend is een stad die streeft naar duurzaamheid en een groenere toekomst. Dat blijkt wel uit opmerkelijke duurzaamheidsprojecten en burgerinitiatieven, zoals Zon op Purmerend. Ook de gemeente maakt zich sterk voor duurzame initiatieven. Zo is er stadsverwarming en wordt de aanschaf van zonnepanelen in Purmerend toegejuicht. 

Overweeg je zelf zonnepanelen voor je woning in de regio Purmerend? Ben je nieuwsgierig naar de voordelen daarvan? En wil je weten waarom Solar Fusion de beste partij is om jouw woning gereed te maken voor het opwekken van zonne-energie? We zetten alles over zonnepanelen in Purmerend op een rij. 

Zonnepanelen in Purmerend Gemeentehuis

Purmerend als hoofdstad van zonnepanelen? 

kabels netjes in flexibele buis zodat de scherpe randen niet insnijden op de kabels

De stad Purmerend maakt haar duurzame reputatie meer dan waar. Dat blijkt wel uit bijzondere projecten en burgerinitiatieven, zoals Zon op Purmerend. Deze energiecoöperatie heeft samen met sportorganisatie Spurd, gemeente Purmerend en provincie Noord-Holland bijzondere projecten met zonne-energie gerealiseerd. 

Belangstellenden kunnen investeren in de zonnepanelen van Zon op Purmerend, die op de daken van verschillende gebouwen in Purmerend worden gelegd. Zo werd sportcomplex De Beuk voorzien van maar liefst vijftienhonderd zonnepanelen. Maar ook het stadhuis, sporthal De Kraal, zwembad Leeghwaterbad en school Antoni Gaudí van de Purmerendse Scholen Groep zijn voorzien van honderden zonnepanelen. 

Stadsverwarming en zonnepanelen in Purmerend

Ook de gemeente Purmerend heeft een sterke ambitie: als eerste Nederlandse gemeente volledig gasvrij zijn in 2035. Daarom is 75% van alle gebouwen in Purmerend al aangesloten op stadsverwarming. Vanuit drie centrales wordt er heet water naar woningen getransporteerd, waarmee de woningen niet langer gas nodig hebben voor verwarming en koken. 

Misschien vraag jij je af of zonnepanelen en stadsverwarming een goede combinatie vormen? Goed nieuws: ja, zonnepanelen vormen in Purmerend nog steeds een rendabele investering. Stadsverwarming zorgt voor het verwarmen van je woning, terwijl de opbrengst van zonnepanelen je elektriciteitsverbruik zoveel mogelijk dekt. Met een nog lagere energierekening als gevolg. 

De combinatie van stadsverwarming en zonnepanelen in Purmerend is dus razend interessant. Voor het milieu en voor je portemonnee.  

Subsidiemogelijkheden in Purmerend

De gemeente Purmerend staat dus positief tegenover zonnepanelen en andere duurzame initiatieven. Met de nationale regeling Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kun je als particulier en zakelijke gebruiker financiële steun ontvangen voor de installatie van zonnepanelen in Purmerend

Zonnepanelen, de slimme keuze voor Purmerend

Zonnepanelen aanschaffen in Purmerend is niet alleen een beslissing voor het hier-en-nu. Het is ook een stap richting een schonere wereld. Dit zijn de redenen waarom steeds meer Purmerenders kiezen voor zonne-energie:

Verdien met zonnepanelen

Het mooie van zonnepanelen is dat ze niet alleen elektriciteit opwekken voor eigen gebruik, maar ook voor het elektriciteitsnet. Met saldering krijg je een financiële vergoeding voor de extra stroom die je teruglevert. Zo worden je zonnepanelen een investering die zichzelf terugbetaalt. 

Duurzaamheid in het hart van Purmerend

Purmerend heeft duurzaamheid altijd al hoog in het vaandel gehad. Met zonnepanelen draag je rechtstreeks bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het versterken van Purmerends reputatie als groene stad.

Dé zonnepanelen installateur voor Purmerend: Solar Fusion

Overweeg je de aanschaf van zonnepanelen in Purmerend? Dan is Solar Fusion jouw ideale partner. We begrijpen de specifieke behoeften en regelgeving van Purmerend, omdat we diep geworteld zijn in de lokale gemeenschap. Kies voor Solar Fusion om te profiteren van:

Lokaal: als lokale experts begrijpen we de stad door en door. We bieden op maat gemaakte oplossingen die rekening houden met de specifieke kenmerken van Purmerend.

Efficiënte installatie: onze professionals werken snel. Je zonnepanelen zijn binnen korte tijd operationeel, zodat je snel kunt beginnen met besparen.

Interne expertise: we hebben ons eigen team van hoogopgeleide technici. Daardoor houden we de kosten laag. Zo kunnen wij concurrerende prijzen bieden voor zonnepanelen in Purmerend.

Hoogwaardige kwaliteit en geavanceerde monitoring: Solar Fusion biedt topkwaliteit producten. Met onze geavanceerde monitoringssystemen ben je altijd op de hoogte van de prestaties van je zonnepanelen.

Complete oplossingen: Solar Fusion begeleidt je volledig bij het aanschaffen van zonnepanelen in Purmerend. We denken mee over ieder aspect, van de aanschaf tot installatie en oplevering. Zo nemen we al je zorgen weg en geniet je in korte tijd van een lagere energierekening.

Direct zonnepanelen in Purmerend kopen?

Ben je klaar om zonnepanelen te kopen voor je woning in Purmerend? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden, en zorgen voor een vlotte installatie. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of plan een gratis adviesgesprek. Samen dragen we een steentje bij aan de duurzaamheidsambities van Purmerend. 

Vraag direct een offerte aan

Ga voor een duurzame toekomst en vraag een vrijblijvende offerte aan voor je zonnepaneleninstallatie. Binnen twee werkdagen ontvang je een advies op maat in je mailbox.