Skip to main content

Zonnepanelen in Beverwijk? Solar Fusion is jouw partner!

Overweeg je de aanschaf van zonnepanelen voor jouw woning in Beverwijk? Lees dan zeker verder over o.a. waarom het kopen van zonnepanelen een slimme investering is. Ook ontdek je of jouw dak geschikt is voor een zonne-energie-installatie. En hoe vind je de juiste zonnepanelenleverancier in jouw regio? Solar Fusion beantwoordt veelgestelde vragen en staat voor je klaar!

Solar fusion opbrengst zonnepanelen nieuwbouwwijk
zonnepanelen op een schuin dak solar fusion, zonnepanelen nog rendabel na 2023? zonnepanelen nog rendabel na 2024

Beverwijk: samen naar een duurzame toekomst

De gemeente Beverwijk levert met verschillende projecten een bijdrage aan een duurzamere toekomst. Zo investeert Beverwijk in energiezuinige straatverlichting en verkeersregelsystemen. Met groene daken, geveltuintjes en stadsparken vergroent Beverwijk de stad. Verder installeert Beverwijk actief zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen, zoals scholen, sporthallen en kantoren. Als particulier kun jij ook je steentje bijdragen aan een toekomstbestendig Beverwijk door zonnepanelen te installeren. Zo draag je niet alleen bij aan een groenere toekomst, maar verlaag je ook je energierekening.

Waarom je nu moet kiezen voor zonnepanelen in Beverwijk

Er zijn verschillende redenen waarom de aanschaf van zonnepanelen in Beverwijk een hele slimme keuze is. We zetten ze voor je op een rij: 

  • Financiële voordelen: het opwekken van zonne-energie levert financieel voordeel op. Alle energie die je opwekt met zonnepanelen is namelijk gratis. Zo bespaar je direct op je energierekening. Met de geldende terugleveringsvergoeding verdien je zelfs geld!
  • Duurzaamheid: met zonnepanelen verklein je jouw ecologische voetafdruk. Je verkleint de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Zo lever je een waardevolle bijdrage aan het behoud van onze planeet voor de volgende generatie.
  • Onafhankelijkheid: doordat zonnepanelen zelf energie opwekken, ben je minder gevoelig voor de schommelende energieprijzen van energiemaatschappijen. Je ervaart meer controle en zekerheid over je energievoorziening. 
  • Waardeverhoging woning: potentiële kopers zien zonnepanelen als een aantrekkelijk, duurzaam kenmerk van je woning. Zonnepanelen kunnen de verkoopbaarheid en waarde van je huis dus zeker verhogen. 
Zonnepanelen in Beverwijk

Is mijn dak in Beverwijk geschikt voor zonnepanelen? 

De voordelen van zonnepanelen zijn duidelijk. Maar hoe weet je of het dak van je woning in Beverwijk geschikt is voor een zonnepaneleninstallatie? Daarvoor hebben we een handige checklist opgesteld: 

  • Oriëntatie: is je dak gericht op het zuiden? Dan profiteer je van de maximale blootstelling aan zonlicht. Minder opbrengst, maar ook een interessante optie is een dak gericht op oost en west.
  • Helling: heeft je dak een helling van ongeveer 30 tot 45 graden? Dan heb je de hoek te pakken waarbij zonnepanelen in Beverwijk gedurende het hele jaar voldoende zonlicht opvangen. 
  • Ruimte: is er voldoende vrije ruimte op je dak? Denk daarbij voornamelijk aan obstakels, zoals schoorstenen, dakramen en ventilatieopeningen. 
  • Staat van het dak: verkeert je dak in een goede staat? Het dak moet voldoende kracht hebben om het gewicht van de zonnepanelen te kunnen dragen. Laat ernstige beschadigingen of lekkages repareren voordat je zonnepanelen aanschaft. 
  • Schaduw: is je dak vrij van hinderlijke schaduwen van bomen, gebouwen of andere obstakels? Bedenk dat schaduwwerking een aanzienlijke invloed heeft op de opbrengst van je zonnepanelen. 

Twijfel je of je dak in Beverwijk geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen? De vakkundige experts van Solar Fusion beoordelen graag of een zonne-energie-installatie verstandig is. Plan direct een afspraak in.

Lokaal: als lokale experts begrijpen we de stad door en door. We bieden op maat gemaakte oplossingen die rekening houden met de specifieke kenmerken van Beverwijk.

Efficiënte installatie: onze professionals werken snel. Je zonnepanelen zijn binnen korte tijd operationeel, zodat je snel kunt beginnen met besparen.

Interne expertise: we hebben ons eigen team van hoogopgeleide technici. Daardoor houden we de kosten laag. Zo kunnen wij concurrerende prijzen bieden voor zonnepanelen in Beverwijk.

Hoogwaardige kwaliteit en geavanceerde monitoring: Solar Fusion biedt topkwaliteit producten. Met onze geavanceerde monitoringssystemen ben je altijd op de hoogte van de prestaties van je zonnepanelen.

Complete oplossingen: Solar Fusion begeleidt je volledig bij het aanschaffen van zonnepanelen in Beverwijk. We denken mee over ieder aspect, van de aanschaf tot installatie en oplevering. Zo nemen we al je zorgen weg en geniet je in korte tijd van een lagere energierekening.

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen in Beverwijk?

Goed nieuws: zonnepanelen installeren is vergunningsvrij in de gemeente Beverwijk. Je hoeft dus geen vergunning aan te vragen. Monumentale en historische panden zijn wel uitgesloten, hierop mogen geen zonnepanelen worden geplaatst. Ook mogen zonnepanelen nooit buiten de dakrand uitsteken. Zo voorkom je dat zonnepanelen het aangezicht van gebouwen in Beverwijk aantasten.

Wat kosten zonnepanelen in Beverwijk?

Een doorsnee zonnepaneleninstallatie voor een woning in Beverwijk kost gemiddeld tussen de € 4.000,- en € 6.000,-. Dit bedrag verdien je meestal in zo’n 3 tot 5 jaar terug. Daarna profiteer je bijna gratis van je opgewekte zonne-energie. 

De kosten van zonnepanelen hangen samen met verschillende factoren. Zo is jouw energieverbruik van invloed op het benodigde aantal panelen. Maar ook de beschikbare ruimte die je hebt, bepaalt hoeveel zonnepanelen je kunt laten plaatsen. De adviseurs van Solar Fusion rekenen graag vrijblijvend uit wat zonnepanelen op jouw woning in Beverwijk kosten. 

Welke financieringsmogelijkheden kan ik inzetten voor zonnepanelen in Beverwijk?

Gelukkig hoef je voor het kopen van zonnepanelen in Beverwijk niet alleen je spaargeld aan te spreken. Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden voor het verduurzamen van je woning. Zo maakt de landelijke Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijk. Daarnaast biedt gemeente Beverwijk een duurzaamheidslening om de kosten van je zonnepanelen te financieren. Verder is de btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen verlaagd naar 0%. Ook daarmee bespaar je aanzienlijk op de kosten van een zonnepaneleninstallatie.

Direct zonnepanelen in Beverwijk kopen?

Ben je klaar om zonnepanelen te kopen voor je woning in Beverwijk? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden, en zorgen voor een vlotte installatie. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of plan een gratis adviesgesprek.

Vraag direct een offerte aan

Ga voor een duurzame toekomst en vraag een vrijblijvende offerte aan voor je zonnepaneleninstallatie. Binnen twee werkdagen ontvang je een advies op maat in je mailbox.