Skip to main content

Prijsvoorbeeld zonne-energie systeem

Wil u graag vrijblijvend advies op maat?

10 zonnepanelen

Zonnepaneel in de handen van een monteur van Solar Fusion

Vanaf € 3.849,00

10 x Jinko N-type panelen 420Wp
1 x Growatt MIN 3600TL-XE omvormer

jinko 430wp zonnepaneel solar fusion

Vanaf € 5679,00

10 x Jinko N-type panelen 420Wp
10 x Micro omvormer Enphase IQ8

jinko 430wp zonnepaneel solar fusion
micro omvormer dit is een micro omvormer van het merk enphase.

4200 kWh

Gemiddelde jaarlijkse productie

Alles geregeld, van A tot Z

Advies op maat,  het beste plan voor uw dak.

Professionele installatie door eigen montage teams binnen 4 weken

Installatie garantie 10 jaar

Zonnepanelen productgarantie 25 jaar, vermogensgarantie 30 jaar

Growatt omvormer 10 jaar productgarantie

Enphase micro omvormer 25 jaar productgarantie

Monitoring app en service

Hoeveel zal ik besparen?

€ 20.000 – € 25.000

Totale besparing op de levensduur van 25 jaar

€ 135

Maandelijkse besparing
(bij een energietarief van € 0,39 per kWh)

4.670 L

Brandstof per jaar

1500 kg

CO2 bespaard/jaar

3 tot 5 jaar

Terugverdientijd

Veelgestelde vragen

Wat voor soort zonnepanelen gebruikt Solar Fusion?

Wij maken gebruik van de Jinko N-type Full Black zonnepanelen. Ze hebben een vermogen van 420 Wattpiek en maken deel uit van de Tiger Neo N-type serie, waardoor ze zorgen voor een hogere opbrengst per vierkante meter, ook bij bewolkt weer. Deze Jinko zonnepanelen hebben een productgarantie van 25 jaar en een vermogensgarantie van zelfs 30 jaar!

Wat gebeurt er als ik meer energie opwek dan dat ik gebruik?

Als je meer energie opwekt dan dat je verbruikt in Nederland, heb je de mogelijkheid om de overtollige energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet. In Nederland wordt dit vaak geregeld via het systeem van salderen. Salderen houdt in dat de energie die je teruglevert wordt verrekend met de energie die je afneemt van het net.

Als je bijvoorbeeld zonnepanelen op je huis hebt en deze meer energie produceren dan je verbruikt, zal het overschot aan energie terugvloeien naar het elektriciteitsnet. Dit overschot wordt vervolgens verrekend met de energie die je verbruikt op momenten dat je meer energie nodig hebt dan je opwekt, zoals ’s nachts of op bewolkte dagen.

Door energie terug te leveren aan het net kun je in sommige gevallen zelfs een vergoeding ontvangen voor de geleverde energie. Dit kan variëren afhankelijk van je energieleverancier en het specifieke salderingsbeleid dat op dat moment van kracht is.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat de exacte regels en voorwaarden met betrekking tot salderen en de vergoeding voor teruglevering kunnen variëren en onderhevig zijn aan wijzigingen in het energiebeleid. Het is daarom raadzaam om contact op te nemen met je energieleverancier voor specifieke informatie over salderingsregelingen en terugleververgoedingen in jouw situatie.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

De hoeveelheid zonnepanelen die je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, waaronder:

 1. Energieverbruik:
  Het eerste wat je moet bepalen, is je gemiddelde energieverbruik. Dit kun je vinden op je energierekeningen of door contact op te nemen met je energieleverancier. Hoe hoger je energieverbruik, hoe meer zonnepanelen je over het algemeen nodig zult hebben om in je behoeften te voorzien.
 2. Zoninstraling:
  Het aantal zonuren en de intensiteit van de zoninstraling in jouw regio zijn van invloed op de opbrengst van zonnepanelen. Plaatsen met meer zonuren hebben over het algemeen een hogere opbrengst. In Nederland kun je uitgaan van een gemiddelde zoninstraling, maar het kan nuttig zijn om specifieke gegevens voor jouw locatie te raadplegen.
 3. Paneelrendement:
  Het rendement van zonnepanelen kan variëren. Panelen met een hoger rendement produceren meer elektriciteit per oppervlakte-eenheid. Als je beperkte dakruimte hebt, kan het gebruik van panelen met een hoger rendement je helpen om meer energie op te wekken.
 4. Beschikbare dakruimte:
  De beschikbare ruimte op je dak speelt een rol bij het bepalen van het aantal zonnepanelen dat je kunt installeren. Grotere daken bieden meer ruimte voor panelen, terwijl kleinere daken mogelijk beperktere mogelijkheden hebben.
 5. Doelstelling:
  Afhankelijk van je doelstellingen, bijvoorbeeld het volledig zelfvoorzienend zijn of een deel van je energieverbruik met zonne-energie dekken, kun je het aantal zonnepanelen aanpassen.

Het is raadzaam om een professionele zonnepaneelinstallateur te raadplegen. Zij kunnen je helpen bij het beoordelen van je specifieke situatie, het bepalen van je energiebehoeften en het ontwerpen van een zonne-energiesysteem dat aan je vereisten voldoet.

Wat is het verschil tussen een omvormer van Growatt en de micro omvormers van Enphase?

Growatt en Enphase zijn twee bekende fabrikanten van omvormers voor zonne-energiesystemen. Hoewel ze beide omvormers produceren, zijn er enkele verschillen tussen de producten en de bedrijfsfilosofieën van de twee merken.

 1. Technologie:
  Growatt en Enphase gebruiken verschillende omvormertechnologieën. Growatt biedt traditionele stringomvormers, waarbij meerdere zonnepanelen in serie zijn geschakeld en verbonden met één omvormer. Enphase daarentegen staat bekend om zijn micro-omvormers. Dit zijn kleine omvormers die direct achter elk zonnepaneel worden geïnstalleerd, waardoor elk paneel afzonderlijk kan worden geoptimaliseerd.
 2. Systeemprestaties:
  Het gebruik van micro-omvormers door Enphase biedt enkele voordelen ten opzichte van stringomvormers. Micro-omvormers maximaliseren de energieopwekking doordat ze de impact van schaduw, vervuiling of problemen met één zonnepaneel verminderen. Met micro-omvormers kunnen panelen onafhankelijk van elkaar werken, waardoor het systeem als geheel efficiënter kan zijn. Stringomvormers daarentegen worden beïnvloed door de prestaties van het zwakste paneel in de string.
 3. Monitoring en beheer:
  Enphase biedt geavanceerde monitoring- en beheersystemen, zoals de Enphase Envoy/Gateway. Hiermee kunnen eigenaren van zonne-energiesystemen de prestaties van elk individueel zonnepaneel in realtime volgen en bewaken. Growatt biedt ook monitoringoplossingen, maar de functionaliteit kan verschillen tussen de modellen en is mogelijk niet zo uitgebreid als die van Enphase.
 4. Garantie:
  Growatt omvormers hebben een productgarantie van 10 jaar, terwijl Enphase een productgarantie van zelfs 25 jaar biedt.

Het is belangrijk op te merken dat de prestaties en betrouwbaarheid van een omvormer niet alleen afhankelijk zijn van het merk, maar ook van het specifieke model en de installatieomstandigheden. Het is raadzaam om de specificaties, garanties en gebruikerservaringen van verschillende omvormers te vergelijken voordat u een beslissing neemt die het beste past bij uw specifieke zonne-energiesysteem.

Ontdek wat onze klanten vertellen

Zie ook onze google reviews

De werkzaamheden worden netjes uitgevoerd. Niet alleen hoe de panelen worden gemonteerd, hoe de kabel naar de meterkast wordt aangelegd, maar ook in de omgang met de klant.
Overal wordt van te voren over nagedacht, dat betekent dat je achteraf niet het gevoel hebt, dat het anders had gekund. Dat vind ik belangrijk. De werkzaamheden in de meterkast zijn zo gedaan, dat we ook op de toekomst zijn voorbereid. Wij zijn tevreden!

Mevrouw van Hout, OudkarspelOktober 2022

Hard werkende mensen die niet op uurtje meer of minder kijken. Zeer beleefd!
Komen afspraken na en leveren goed werk af. Indien ik nog meer panelen zou plaatsen, worden ze zeker door Solar Fusion geplaatst.

Meneer Agaart, Den HelderFebruari 2023

Vandaag 10 zonnepanelen laten installeren. Aardige gasten die hun vak verstaan. Kan solar fusion ten zeerste aanraden

Meneer Verkerk, JulianadorpFebruari 2023