Skip to main content

Growatt omvormer - De meestgebruikte stringomvormer

De keuze voor de juiste omvormer is erg belangrijk, omdat dit het kwetsbaarste onderdeel van je zonnepanelensysteem is. Een omvormer zet de zonne-energie om in bruikbare stroom voor je huishouden. Growatt levert omvormers voor Solar Fusion. Lees verder voor alle informatie over de Growatt omvormer, de meestgebruikte omvormer ter wereld.

Growatt-omvormer

De omvormer voor seriegeschakelde zonnepanelen

De Growatt omvormer is een betrouwbare string-omvormer die geschikt is voor veel situaties. Bij een string-omvormer sluit je de omvormer aan op meerdere zonnepanelen. Je hebt dan één centrale omvormer, waar je je hele zonnepaneleninstallatie op aansluit.

De Growatt omvormers zijn compact, betrouwbaar en geschikt voor veel situaties. Daarnaast is de Growatt omvormer dé perfecte partner voor seriegeschakelde zonnepanelen. Solar Fusion gebruikt alleen de beste producten en kiest met vertrouwen voor Growatt. Growatt biedt een groot assortiment aan omvormers aan, waardoor er voor iedereen een passende oplossing is.

Growatt: een innovatief en toekomstgericht bedrijf

Growatt bestaat sinds 2010. Het internationale bedrijf heeft inmiddels ook een vestiging in Nederland. De jonge organisatie is gericht op innovatie en duurzaamheid. Daarnaast bieden ze wel 10 jaar garantie op hun producten en zetten ze daarmee in op een goede prijs-kwaliteitverhouding. 

Wanneer kies je voor een Growatt omvormer?

Heb je meerdere zonnepanelen op je dak liggen? En zijn al je zonnepanelen schaduwvrij? Dan behaal je met een Growatt omvormer met gemak een hoge opbrengst. Daarnaast is de Growatt omvormer stil, waardoor je hem op iedere plek kunt plaatsen. Er is altijd wel een plekje te vinden voor de compacte omvormer met zijn strakke design. Wij plaatsen de omvormer meestal op zolder of in de kelder.

De voordelen van een Growatt omvormer

Growatt heeft in Nederland een groot marktaandeel en dat is niet zonder reden. De omvormers zijn van hoge kwaliteit en zijn scherp geprijsd. Ze zijn een stuk voordeliger in aanschaf dan andere string-omvormers. De omvormers zijn bovendien erg efficiënt: de stroom komt als gelijkstroom binnen en wordt daarna direct omgezet in bruikbare wisselstroom. Hierdoor is er weinig stroomverlies.

Doordat de omvormer op een bereikbare plek hangt, lossen wij mogelijke storingen eenvoudig voor je op. Met de app of op de computer monitor je de real-time werking van je zonnepanelen. En wil je meer zonnepanelen op de Growatt omvormer aansluiten? Dan maak je twee series aan de west- en oostkant van je dak. Zo heb je de grootste opbrengst. 

De voordelen in het kort:

De growatt omvormers zijn bijna geluidloos

Storingen zijn eenvoudig op te lossen

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Verschillende mogelijkheden voor monitoring

Plaatsen tot twee series zonnepanelen

Geniet van de hoge efficiëntie

De nadelen van een Growatt omvormer

Een nadeel van de Growatt omvormer is dat deze een kortere levensduur heeft dan andere omvormers, zoals de Enphase micro-omvormer. Omvormers van Growatt gaan gemiddeld 10 tot 15 jaar mee. Bij de aankoop van de omvormer krijg je 10 jaar garantie.

hier installeert een solar fusion medewerker de growatt omvormer op een brandwerende plaat

Daarnaast is een Growatt omvormer geen goede keuze als je schaduw op het dak hebt. Als een van je panelen een beetje schaduw vangt, produceren alle panelen minder stroom. De opbrengst van al je zonnepanelen wordt bepaald door de zwakste schakel.

Heb je last van schaduw op het dak? Dan is een micro-omvormer, die geschikt is voor parallel geschakelde zonnepanelen, een betere keuze. Deze omvormers plaatsen we direct onder de zonnepanelen. Voor alle daken zonder schaduw adviseren wij de Growatt omvormer, omdat deze in die situaties voordeliger is.

Advies bij het kiezen van je omvormer nodig?

Ben je op zoek naar de juiste omvormer voor je nieuwe zonnepanelen-installatie? Of is je oude omvormer defect? Wij helpen je graag.

Het kiezen van de juiste omvormer is heel belangrijk. De omvormer zorgt voor de efficiënte werking van je zonnepanelen. De juiste omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom, zonder dat er stroomverlies optreedt. Zonder omvormer zijn je zonnepanelen niet bruikbaar. Bovendien geven omvormers je veel inzicht in de opbrengst. Micro-omvormers geven je zelfs inzicht in de opbrengst per individueel paneel.

Wij denken graag met je mee en kijken daarbij naar het kostenplaatje, de efficiëntie én de veiligheid van je zonnepanelensysteem. Natuurlijk kijken we hierbij ook in de meterkast, zodat we weten wat voor aansluiting je hebt. Zo geven we je een oplossing die langdurig blijft werken en veilig is. 

Waarom kiezen voor Solar Fusion?

Solar Fusion heeft al op veel daken gestaan. Wij hebben niet alleen de beste materialen in huis, maar ook de beste installateurs. Onze vakmannen werken met passie aan een duurzame toekomst. Doordat wij maar één installatie per dag inplannen, heb je al onze aandacht. Wij werken alleen met de beste materialen, zoals de Growatt omvormer en Enphase micro-omvormer.

Na de installatie controleren wij of alles goed werkt en werken we alles correct af. Ook zorgen we dat de app direct werkt. Zo is de opbrengst van je zonnepanelen altijd inzichtelijk. Heb je achteraf nog vragen of werkt er iets niet helemaal goed? Dan komen we snel bij je langs om het op te lossen. 

Alles onder één dak

Wij onderscheiden ons van andere aanbieders, doordat we alle stappen samen met jou doorlopen. Van de inkoop van producten tot de installatie. Hierdoor hebben we korte lijntjes, werken we snel en heb je één aanspreekpunt. Bovendien hebben wij veel controle over de kwaliteit. Ons eigen team échte vakmannen gaat voor je aan de slag en levert het mooiste en beste resultaat. 

Solar Fusion is een erkende installateur die volgens de huidige wet- en regelgeving werkt. Solar Fusion heeft een InstallQ erkenning. InstallQ is een onafhankelijke stichting die certificeringen uitgeeft aan bedrijven die veilige en kwalitatieve installaties verzorgen. Wij zorgen altijd voor een professionele en goede plaatsing van de omvormer en je zonnepanelen, ook als dit betekent dat we wat langer bezig zijn. Het belangrijkste is dat je zonnepaneleninstallatie goed en veilig werkt. Als het nodig is breiden wij je elektriciteit uit met een extra stroomgroep.

Altijd een advies op maat

De ervaren specialisten van Solar Fusion weten als geen ander dat ieder dak én iedere situatie anders is. We luisteren naar je specifieke behoeften en bekijken wat er mogelijk is op jouw dak en in jouw meterkast. Zo bepalen we het vermogen van je omvormer en kijken we welke omvormer bij je huis past. 

Is een driefase-omvormer mogelijk? Dan informeren wij je hier altijd over, omdat deze minder snel uitvalt bij een overbelasting van het stroomnet. We installeren een driefase-omvormer op een driefase-aansluiting. Het grote voordeel van een driefase-omvormer is dat de stroom verdeeld wordt over drie fasen. In de huidige maatschappij waarin veel huishoudens zonnepanelen hebben, is dit van groot belang. Zo denken we mee over een toekomstgerichte zonnepaneleninstallatie.

Maar ons uitgebreide advies stopt daar niet. We kijken naar je dak en de eventueel al geïnstalleerde zonnepanelen. Haal je de grootste opbrengst met een Growatt omvormer of werken meerdere micro-omvormers in jouw situatie beter? We bepalen samen met jou wat de beste keuze is.

Service en support

Heb je ooit problemen met je zonnepanelen of de omvormer? Dan mag je altijd rekenen op onze support. Wij komen zo snel mogelijk bij je langs en lossen de problemen op. Zo geniet je snel weer van goed werkende zonnepanelen.

Solar Fusion: jouw zonnepanelen-expert

Wil je binnenkort zonnepanelen laten installeren? Of heb je alleen nog een omvormer nodig? Wij geven je graag een goed en betrouwbaar advies over je zonnepanelen en omvormer. Sluit je aan bij onze tevreden klanten en kies voor een perfecte installatie.

Vraag direct een offerte aan

Ga voor een duurzame toekomst en vraag een vrijblijvende offerte aan voor je zonnepaneleninstallatie. Binnen twee werkdagen ontvang je een advies op maat in je mailbox.