Skip to main content

Zonnepanelen

Duurzame energie direct van je dak

Zonne-energie is als die vriend die altijd klaarstaat, nooit moeilijk doet en bovendien gratis is! Met onze zonnepanelen haal je het maximale uit die groene stroom die je eigen dak voor je opwekt. Zo kun je niet alleen je energierekening flink omlaag brengen, maar ook nog eens je duurzaamheidsmeter op maximaal zetten. Dubbele winst, toch?🌞

  • Altijd energie beschikbaar
  • Besparen op je energierekening
  • Woningwaarde verhogend

Hoe gaan wij te werk?

Waarom Solar Fusion?

Persoonlijk

Je ontvangt altijd een persoonlijke offerte en we denken gevraagd en ongevraagd met je mee voor de perfecte energieoplossing. Je kent ons al snel bij naam!

Hoge kwaliteit

Solar Fusion werkt alleen met robuuste producten en eigen experts. We garanderen dat alles perfect werkt voordat ze weggaan, en nemen de tijd om alles duidelijk uit te leggen. Dit zie je terug in onze reviews.

Volledige controle

We behouden de controle over elk aspect van jouw project. Vanaf het allereerste adviesgesprek tot de laatste bevestiging van uw zonnesysteem, kan je erop vertrouwen dat Solar Fusion de touwtjes in handen heeft.

Scherpe prijzen

Doordat we geen externe partijen hoeven in te huren voor de installatie, kunnen we onze operationele kosten minimaliseren. Dit stelt ons in staat om concurrerende prijzen aan te bieden zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het werk.

Solar Fusion

Bespaar gemidddeld €1.000 per jaar!

Bij Solar Fusion, waar we slim de zon vangen, is het niet alleen de zon die straalt! Stel je voor: met slechts 10 panelen geven we je niet alleen een boost aan duurzame energie, maar ook een knallende besparing van gemiddeld €1.000. Dat is geld waar je een stralende glimlach van krijgt!

Vraag offerte aan

Wat kosten zonnepanelen?

Het beste plan voor jouw dak

De kosten voor zonnepanelen hangen af van een aantal factoren, zoals het type paneel, de omvormer en de locatie waar het systeem wordt geïnstalleerd. Maar geen zorgen, wij maken voor elke klant een persoonlijk legplan. Vraag gewoon een vrijblijvende offerte aan en binnen 2 werkdagen ploft er een op maat gemaakte offerte in je mailbox.

En het mooie? We rekenen ook uit wat je opbrengsten zullen zijn. Met zonnepanelen verdien je je investering al binnen 5 tot 7 jaar terug, afhankelijk van je situatie. Daarna kun je minstens 20 jaar lang gratis stroom opwekken. Klinkt goed, toch?

Oh, en nog een bonus: vanaf 1 januari 2023 betaal je als particulier geen BTW meer op zonnepanelen inclusief montage. Dus waar wacht je nog op? Vraag die offerte aan en ontdek hoeveel je kunt besparen met je eigen zonnige energiebron!

Vraag onze experts
Zonnepanelen plaatsen op dak in purmerend

Wat brengt het op?

Opbrengst zonnepanelen

De opbrengst van zonnepanelen is een beetje als een zonaanbidder. Het verschilt per maand en hangt af van waar ze naar kijken. Zuidgerichte panelen zijn echte zonliefhebbers en kunnen in mei wel tot 639 kWh per maand leveren. Oostelijk gerichte panelen daarentegen, zijn wat meer relaxed en halen gemiddeld zo’n 311 kWh per maand in dezelfde periode.

Maar let op, niet alles is zonneschijn. Dingen als schaduw, overhangende takken, gebouwen en vuil kunnen de opbrengst temperen. Dus zorg dat je panelen een vrije blik op de hemel hebben.

Heb je een oost-west opstelling? Dan spreid je de opbrengst netjes over de hele dag. Kies je voor een zuid opstelling, dan gaat je opbrengst als een raket rond het middaguur. Het is een kwestie van kiezen wat het beste bij jouw zonneritme past.

Neem contact op

Hoe zit het?

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Zonnepanelen zijn echte doorzetters. Ze gaan gemiddeld 25-30 jaar mee, maar er zijn al veelbelovende vooruitzichten dat ze wel tot 40 jaar kunnen stralen. Dankzij moderne technologieën, zoals de opkomst van N-type panelen die minder snel degraderen wordt dit steeds realistischer.

En het wordt nog beter: je verdient je investering al binnen 5-7 jaar terug en de besparingen blijven maar komen tot wel 40 jaar lang. Natuurlijk, om die lange levensduur te halen zijn de beste condities, technologie en een beetje liefdevol onderhoud cruciaal.

Met moderne zonnepanelen die na 30 jaar nog steeds minimaal 87% van hun oorspronkelijke opbrengst leveren, ziet de toekomst er zonnig uit. Letterlijk en figuurlijk! Stel je voor: 40 jaar lang besparen en genieten van gratis stroom. Dat is pas een stralend vooruitzicht.

De beste zonnepanelen

Voor 2023 en 2024

De zoektocht naar de beste zonnepanelen is een beetje als het vinden van de perfecte partner. Het gaat om meer dan alleen een goede eerste indruk (of prijskaartje). Je zoekt naar de juiste balans tussen vermogen, efficiëntie, duurzaamheid en kosten. Want je wilt er zeker van zijn dat je zonnepanelen lang meegaan en je veel energie besparen.

Neem bijvoorbeeld de Aiko 455Wp Neostar 2S+ glas-glas N-type panelen, die zelfs na 30 jaar nog steeds hun glans niet verliezen. Het zijn de marathonlopers onder de zonnepanelen. Daarom is het belangrijk om te investeren in kwaliteit en een ervaren installateur zoals Solar Fusion. Zo krijg je een zonnesysteem dat niet alleen efficiënt, veilig en duurzaam is, maar ook op de lange termijn vriendelijk is voor je portemonnee.

Over ons

Een groenere toekomst met Solar Fusion

Ons doel is om het voor iedereen mogelijk te maken om duurzaam de toekomst in te gaan. We leveren complete oplossingen die gericht zijn op het verduurzamen van woningen en gebouwen met kwalitatieve zonne-energiesystemen, laadpalen, thuisbatterijen en airco’s.

Complete oplossingen

Voor de verduurzaming bieden wij complete oplossingen. Van zonnepanelen tot omvormers en van laadpalen tot thuisbatterijen. En met onze airco’s zorgen we voor een perfecte klimaatbeheersing.

van A tot Z geregeld

Wij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. Van persoonlijk advies tot een vakkundige installatie. 

Kwalitatieve materialen

Wij werken alleen met de beste materialen om ervoor te zorgen dat jouw zonne-energiesysteem minimaal 25 jaar meegaat.

zonnepaneel aiko glas glas 445wp tillen solar fusion

Binnen 2 minuten verzonden

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Onze specialisten maken een offerte op maat.

Veelgestelde vragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig om mijn huishouden van stroom te voorzien?

De benodigde hoeveelheid zonnepanelen hangt af van het energieverbruik, de efficiëntie van de zonnepanelen, en de hoeveelheid zonlicht die de locatie ontvangt. Een energieverbruik van 3500 kWh per jaar vereist ongeveer 8-10 zonnepanelen bij een gemiddelde opbrengst van 350 kWh per paneel.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een schuin dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoende zonlicht ontvangt, een hellingshoek tussen 15 en 45 graden is ideaal. Belangrijk is dat het dak geen grote schaduwplekken door bomen of andere obstakels heeft.

Bij een plat dak zullen de zonnepanelen in een hellingshoek van 10 graden geplaatst worden. De onderconstructie wordt verzwaard middels ballast.

Wat zijn de kosten van een zonnepaneleninstallatie?

De kosten van een zonnepaneleninstallatie variëren afhankelijk van het aantal panelen, de kwaliteit van de panelen en omvormer, het type aansluiting en of deze op een schuin of plat dak komen. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een plan op maat voor uw specifieke situatie.

Wat is het onderhoud van zonnepanelen?

Zonnepanelen vereisen weinig onderhoud. Het is echter aan te raden om de panelen één tot twee keer per jaar te reinigen en te controleren op vuil, bladeren, of andere obstakels die de opbrengst kunnen verminderen. Regelmatige inspecties kunnen helpen om de efficiëntie van de panelen te behouden.

Welke subsidies en belastingvoordelen zijn beschikbaar voor zonnepanelen?

In Nederland zijn er verschillende subsidies en belastingvoordelen beschikbaar voor zonnepanelen, zoals het 0% BTW tarief op aanschaf en installatie van zonnepanelen en soms zijn er ook regionale subsidies beschikbaar. Ook stelt de overheid zeer voordelige duurzaamheidsleningen beschikbaar middels het Warmtefonds.
Daarnaast kan de installatie van zonnepanelen de waarde van uw woning verhogen.